Kaasaegses esteetilises meditsiinis pakutakse laia valikut noorendavaid süstimisprotseduure, kuid kas need tõesti toimivad ning kas on olemas universaalne nooruse valem? Intervjuus vastab tuntud spetsialist Julia Kudrjavtseva levinud küsimustele ja jagab oma arvamust selle kohta, kuidas hoida oma loomulikku ilu ja nooruslikkust.

Julia, viimasel ajal on süstimisprotseduurid muutunud väga populaarseks, kuid paljud naised pelgavad, et tulemused võivad tunduda ebaloomulikud. Kas see on süstide mõju või on probleemiks valed ootused ja trendid?

„See on väga oluline teema,” alustab Julia. „Süstimisprotseduurid on tõesti muutunud peaaegu igapäevaseks ja kahjuks ei pruugi kõik spetsialistid alati järgida individuaalset lähenemist. Minu eesmärk on alati säilitada kliendi isikupära ja aidata vananemismärke pehmelt korrigeerida. Vale süstimine, eriti kui ei arvestata näo ja naha eripäradega, võib aga kahjuks muuta inimesed hoopis vanemaks kui nad tegelikult on. See on üks peamisi müüte, millega ma oma töös kokku puutun.”

Aga mida teha, kui naised soovivad kiiret tulemust? Kas botuliintoksiin ja biorevitalisatsioon suudavad pakkuda momentaalset ilu?

„Botox ja täitesüstid annavad kiire tulemuse, see on tõsi,” kinnitab Julia. „Kuid tuleb mõista, et botox lõdvestab lihaseid, siludes miimikakortse, samal ajal kui täitesüstid lisavad volüümi. Biorevitalisatsioon on aga protseduur, mis töötab tuleviku nimel, aidates nahka sügavalt niisutada ja parandada selle elastsust. Paljud tahavad ühe protseduuriga vabaneda kõigist kortsudest ja tõsta näonahka, kuid see on ebareaalne ja ohtlik. Kompleksne lähenemine ja aeg on need, mis tagavad tõeliselt kvaliteetse tulemuse.”

Kas olete nõus täitma klientide soovi, näiteks kui keegi tuleb ja palub „huuli nagu Kim Kardashianil”?

„Ma kindlasti arutan sellist soovi põhjalikumalt,” naerab Julia. „On naisi, kes soovivad suuri muutusi, kuid ma selgitan alati, et oluline on rõhutada oma loomulikku ilu, mitte kopeerida kellegi teise näojooni. Kõik näod on erinevad ja meie eesmärk on leida lahendused, mis sobivad just konkreetsele inimesele.”

Süstimisprotseduuride kohta levib ka müüt, et kui nendega kord alustada, tuleb neid teha kogu elu. Kas see vastab tõele?

„See on täiesti vale arvamus,” lükkab Julia müüdi ümber. „Injektsioonid ei tekita sõltuvust. Kui inimene soovib tulemust säilitada, siis on tõepoolest vajalik protseduure korrata teatud intervalliga. Kuid kui otsustatakse nendest loobuda, ei muutu nägu sellest halvemaks. Vananemisprotsess lihtsalt jätkub seal, kus see enne ravi pooleli jäi.”

Kas süstimine on valulik? Paljud naised kardavad protseduure just valu pärast.

„Tegelikult pole asi üldse nii hirmus, nagu võiks arvata. Enamik süstimistest tehakse kohaliku tuimestusega, ja valu on minimaalne. Muidugi on iga inimese valu taluvus erinev, aga paljud, kes esialgu kardavad, mõistavad hiljem, et kartused olid asjatud. Paljud naised on valmis taluma paar minutit ebamugavust, et nautida kuudepikkust tulemust.”

Millises vanuses on süstimisprotseduurid kõige sobivamad? Kas on olemas kindel vanusepiir?

„Need protseduurid on mõeldud kõigile, kes soovivad enda eest hoolitseda,” selgitab Julia. „Tavaliselt alustatakse süstidega 30-35 aasta vanuselt, kui nahk hakkab kaotama elastsust, kuid see pole reegel. Noorukid võivad tulla naha kvaliteedi parandamiseks või värskuse taastamiseks. Peamine on mõista, et igas vanuses on oma ilu ning pole vaja püüda aega ‘külmutada’. Oluline on hoolitseda enda eest targalt ja säilitada harmoonia.”

Kuidas suhtute kriitikasse, et süstimisprotseduurid on vaid ajutine lahendus, mitte tõeline hooldus?

„Kriitikat on alati olnud ja jääb alati, eriti sellises populaarses valdkonnas nagu esteetiline meditsiin. Süstid ei ole imetegijad, kuid nad annavad reaalse tulemuse. Nad ei peata aega, kuid võivad selle kulgu aeglustada. Injektsioonid peaksid olema osa terviklikust lähenemisest enda eest hoolitsemisel.”

Julia Kudrjavtseva sõnul pole ilu süstimine ainult trend, vaid teadlik otsus, mis aitab meil vananeda kaunilt ja loomulikult. Süstid ei ole imetööriist, kuid need annavad võimaluse hoida nooruslikku sära ja enesekindlust.